Michal tahab parvlaevade kütusehanke osas auditit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Margus Ansu

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal palus Tallinna Sadama nõukogu esimehel läbi viia Sadama tütarettevõttes TS Laevade OÜ-s kütuse tarnija valiku audit.

Auditi palve põhjuseks on meedias tõstatanud küsimused, mis vajavad faktilist kontrolli ning võimalike vigade puhul ka muutusi ettevõtte protseduurides, et vead ei korduks, ütles Michal BNS-ile.

TS Laevad OÜ on selgitanud, et kõik teenusepakkujad leitakse avatud konkursiga ja ühe kütuse jaemüüja kõrvale jäämine hankest oli kahetsusväärne tehniline eksitus, mis hiljem parandati. Samuti ei paku kõik Eesti kütusemüüjad laevakütust.

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad jättis kütusehankelt kõrval mitmed Eesti suured kütusemüüjad, kirjutas laupäeval Delfi. TS Laevade juht Kaido Padar ütles portaalile, et ta ei teadnud Orlenist ega Mark Oilist mitte midagi. Jetoil oli TS Laevade jaoks tuttav ettevõte, aga neile unustati hankedokumendid õigel ajal saata.

Kokku hinnanguliselt 6 miljonit liitrit diislikütust ostab TS Laevad aasta jooksul hinnanguliselt 5-6 miljoni euro eest Alexela Oililt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles