Karusloomade kasvatajad otsivad parlamendilt abi (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikad: Oksjonikeskused Saga Furs (Soome) ja Kopenhagen Fur (Taani)

Kui Soome parlament otsustas 2013. ja Läti parlament 2015. aastal suure häälteenamusega karusloomade kasvatamist mitte keelustada, siis Eesti riigikogul seisab see vaidlus veel ees. Karusloomakasvatajad on aga enda väitel loomakaitsjate poolt nii hirmule aetud, et soovivad selles asjas võimalikult kiiret selgust.

«Loomulikult, meie põhiline tegevusrisk on loomaõiguslaste tegevus, kes loovad karusloomakasvatajatest negatiivse kuvandi ja toodavad populismi, mida on ilmselgelt inimestele lihtne maha müüa,» rääkis möödunud teisipäeval riigikogus maaelukomisjoni liikmetega toimunud kohtumisel karusloomakasvatajate aretusühingu juhatuse liige ja meedias palju tähelepanu saanud Nuckö Farm OÜ omanik Leander Pragi. 

Eesti ühe aktiivsema loomakaitseorganisatsiooni Loomus juhatuse liige Kadri Taperson midagi taunimisväärset ei karusloomakasvatajatele avaldatud surves ega loomakaitsjate tegutsemismeetodites ei näe. «Südametunnistusega inimesi on igal pool,» märkis ta. Taperson selgitas, et sellega pidas ta silmas, et loomakaitsjaid leiab kõikjalt maailmast ning karusloomafarmide keelustamise näol on tegemist globaalse nähtusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles