Ansip: Euroopa ühtsest pensionieast pole juttu olnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniea tõstmist plaanivad paljud Euroopa riigid.
Pensioniea tõstmist plaanivad paljud Euroopa riigid. Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et mingit ühtse pensioniea kava Brüsselis toimunud ülemkogul ei arutatud.

Enne kohtumist levisid kuuldused, et Prantsusmaa ja Saksamaa tahavad kehtestada ühtse pensioniea ja ka maksupoliitika. Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et tegemist oli lihtsalt kuulujuttudega, mis hakkasid oma elu elama.

Ansipi sõnul pole mitte kunagi tehtud ettepanekut ühtse pensioniea kehtestamiseks. Ansip lisas, et pensionile mineku iga peab vastama demograafilistele trendidele ja Eestis on see igati vastavuses. Mõnedes Euroopa Liidu riikides pole pensioniiga eeldatava elueaga vastavuses.

Ka ühtsest maksundusest pole Ansipi kinnitusel juttu olnud ja Ansipi sõnul oleks selline plaan lausa haige. Peaminister selgitas, et juttu on olnud maksubaasi ühtlustamisest - see tähendaks igasuguste erandite, maksuvabastuste ja erinevate toetuste kaotamist. Peaministri kinnitusel on meil maksuerandeid vähe ja maksubaasi harmoniseerumine tooks Eestile kasu, meie kaubad muutuksid konkurentsivõimelisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles