Välisminister Ligi suurärimehele: muidugi on äris kinni jooksnud pähkliajul mõnus riiki sõimata (14)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske välisminister Jürgen Ligi.
Värske välisminister Jürgen Ligi. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Sel nädalal välisministri ametisse kinnitatud Jürgen Ligi (Reformierakond) arvas kütuseärimehe avalduse peale, et riik saab ehitada ärikeskkonda, aga mitte äri ennast.

Eilses intervjuus Äripäevale ütles Alexela Groupi omanik Heiti Hääl, et on sunnitud transiidimahtude kiire vähenemise tõttu Moskvast uusi kliente otsima, sest tema ettevõte kaotab aastas 50 miljonit eurot. Hääle hinnangul on kogu Eesti transiidisektor silmitsi sadadesse miljonitesse ulatuva kahjuga.

Muuhulgas ütles Hääl lehele, et «poliitikute pähkliaju ei mõista, et transiidi hääbumisega kaotame 500 miljonit aastas». Sellele väljaütlemisele otsustas sotsiaalmeedias vastata välisminister Jürgen Ligi.

«Ta (riik – toim) saab ehitada keskkonda, aga mitte äri. Aga muidugi on äris kinni jooksnud pähkliajudel mõnus sõimata riiki isegi siis, kui probleemi taga on otseselt teine majandusse sekkunud riik,» kirjutas minister ühe teise ärimehe kontol kommentaariks.

Alles eile ütles Ligi Postimehele antud intervjuus, et kuna tema diplomaatiliste võimete kohta on vahel nalja visatud, siis peab ta tõestama, et tal ei ole neid probleeme, mida tal arvatakse olevat.  

Reede hilisõhtul kirjutas Äripäev, et tsiteeris Heiti Häält valesti. Tegelikult ütles Heiti Hääl: «Mu väike pähkliaju ei võimalda nendest keerulistest asjadest nähtavasti aru saada.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles