Rahvusvahelisel antropoloogiakonverentsil uuritakse IT-firmade edu kasvatamise võimalusi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil  Keiu Telve.
Pildil Keiu Telve. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

4.-5. novembrini  Tartus toimuval Euroopa suurimal rakendusliku antropoloogia konverentsil «Milleks maailmale antropoloogid? Inimkeskne IT» otsitakse erinevaid tehnoloogilisi aga ka inimkeskseid lahendusi ning uuritakse, kuidas humanitaarvaldkond IT-firmade edu võiks kasvatada, teatas Rakendusliku Antropoloogia Keskus (RAK).

«Kuigi Eesti on maailmas tuntud kui tehnoloogiariik, paistes silma nii oma  start-upide kui ka e-kodakondsusega, on meil uute tehnoloogiate loomise ja arendamise kõrval jäetud tagaplaanile kasutajakogemuse valdkond ning see kompetents tuleb tihti mõnest teisest riigist sisse osta. Konverentsil «Milleks maailmale antropoloogid? Inimkeskne IT» näitame, kuidas sotsiaal- ja humanitaarteaduste ning tehnoloogia valdkonna oskusi ühendades jõuaksime kiiremini lahendusteni, millest oleks senisest olulisemalt rohkem kasu nii tavalistel inimestel ehk lõpptarbijatel kui ka IT-ettevõtetel,» ütles konverentsi korraldaja ja Rakendusliku Antropoloogia Keskuse juhatuse liige Keiu Telve.

Konverentsil «Milleks maailmale antropoloogid? Inimkeskne IT» esinevad Teleporti asutaja ja Skype’i Tallinna kontori pikaaegne juht  Sten Tamkivi, Nissani korporatsioonis töötav ja isesõitvate autode tehnoloogiatega tegelev USA antropoloog Melissa Cefkin, University College Londoni antropoloogiaprofessor ja digitaal- ja sotsiaalmeedia ekspert Daniel Miller ning Amsterdami Ülikooli sotsiaalantropoloogia professor Dimitris Dalakoglou.

«Kahepäevase konverentsi kava on tihe ja sisukas, pakkudes reaalseid koostöö- ja ideede vahetamisvõimalusi laia kompetentsiga kultuuriuurijate, praktiseerivate ettevõtjate, digidisainerite ja alles ideid genereeriva tehnoloogiahuviliste vahel. Paralleelselt konverentsiga toimuvad ka praktilisedtöötoad ja Garage48 juhitud ideegaraaž,» lisas konverentsi korraldaja ja Rakendusliku Antropoloogia Keskuse juhatuse liige Keiu Telve.

Alates tänasest, 15. septembrist on võimalik konverentsile «Milleks maailmale antropoloogid? Inimkeskne IT» registreeruda läbi online-keskkonna. Konverents toimub Dorpati konverentsikeskuses ning 5. novembri töötoad viiakse läbi Tartu Aparaaditehases. Osalemine on kõigile huvilistele tasuta, kuid kohtade arv on piiratud. Konverentsi korraldajateks on Rakendusliku Antropoloogia Keskus ja Euroopa Sotsiaalantropoloogide Assotsiatsiooni Rakendusantropoloogia Võrgustik (EASA Applied Anthropology Network).

Rakendusliku Antropoloogia Keskus (RAK) pakub uusi, inimesest lähtuvaid lähenemisnurki ja vastuseid erinevatele ühiskondlikele ja äriettevõtetega seotud probleemidele. RAK viib firmade ja asutuste tellimusel läbi uuringuid, kasutades humanitaar- ja sotsiaalteadustes levinud meetodeid nagu näiteks süvaintervjuud, osalev vaatlus, fotomeetodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles