Sester laenu võtmisest: vaatan selle järgi, kuidas maksumaksjale soodsam on (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Postimees

Rahandusminister Sven Sester ütles võimalikust laenu võtmisest rääkides uudistesaatele «Aktuaalne Kaamera», et tema vaatab seda, mis maksumaksjale kõige soodsam on ja milline on kulupõhisus, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Kui intressitasemed lähevad alla, mis praegusel hetkel on läinud, siis kindlasti tuleb vaadata, milline on kulupõhisus. Ja kui üldse rääkida, siis ainult saaksime rääkida praegu võimalikust refinantseerimisest. Ärme unustame, et Euroopast on meil lähiaastatel tulemas miljardeid eurosid, mis on -100protsendise toetusega ehk me ei pea midagi sellest tagasi andma. Tegelikult täna tegeleme sellega, et EL-i vahendeid majandusse investeerida ja teha seda võimalikult hästi,» ütles ta.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Viimase kolme kuu jooksul on nii Läti kui Leedu valitsus emiteerinud 3-aastaseid võlakirju 0% kupongimääraga, millest osade emissioonide puhul olid intresside tootlused lausa pooleprotsendise miinusmärgiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles