Advokaat: Kruuda tahab pankade raha tasuta (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Jaanus Mody.
Vandeadvokaat Jaanus Mody. Foto: Erakogu/Kaupo Kikkas

Tere majandusraskused pole kuidagi seotud pankade käitumisega, ütles võlausaldajaid Nordea ja DNB Panka esindava advokaadibüroo COBALT juhtivpartner Jaanus Mody Äripäeva sõsarväljaandele Delovoje Vedomosti.

Mody sõnul soovib Oliver Kruuda pankade raha suurusjärgus 30 miljonit eurot umbes kümme aastat sisuliselt tasuta kasutada. «Arusaadavalt võib see talle sobiv olla, aga ükski finantsasutus ega muu tõsiseltvõetav ettevõte ei saa sarnase olukorraga nõustuda,» nentis Mody.

«Pangad ei tee Tere ASile ühtegi takistust oma võlgnevuste kustutamiseks, nii refinantseerimise kui ka muul teel. Samuti ei takista pangad hr Kruudal lisainvestorit kaasata.»

Loe Mody arvamuslugu pikemalt Äripäevast.

Kuigi võlausaldajatest pangad taotlevad piimatöötlemisettevõtte Tere pankrotti, on selle omanik Oliver Kruuda Postimehele kinnitanud, et firma on edukalt tervendatav, mistõttu läheks selle pankrotti ajamine tema hinnangul seaduse mõttega vastuollu.

Täna ütles Kruuda Postimehele, et Mody väited selles osas, nagu ta saaks pankade raha tasuta kasutada, ei vasta tõele. «Advokaadil on olemas saneerimiskava, milles on pankadele nähtud ette intress 2,1 protsenti pluss kolme kuu euribor,» selgitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles