Sarkozy klubi ärritas Soome ministrit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rahandusminister Jyrki Katainen.
Soome rahandusminister Jyrki Katainen. Foto: AFP / Scanpix

Soome rahandusminister Jyrki Katainen kritiseeris täna Pariisi üleilmse finantskriisi arutamiseks kokku kutsutud ELi suurte liikmesmaade, Euroopa Keskpanga ja Euroopa Komisjoni juhtide tippkohtumist.

Katainen tõdes hommikuses telesaates, et sellise kohtumise kokkukutsumine oli mõtlematu, sest juba uue nädala alguses arutavad sama teemat Euroopa rahandusministrid oma ecofin- koosolekul, vahendas YLE Uudiseid ka Kauppalehti

«See ei ole hea tegutsemisviis, kui nüüd suured maad ja ELi institutsioonide esindajad peavad koosolekut ja teevad otsuseid omakeskis,» leidis ta. «Me oleme siin kõik ühes paadis ja seetõttu peavad ka Soome, Rootsi ja teiste ELi riikide otsustajad olema samaväärses positsioonis kui suuremate riikide otsustajad.»

Katainen pidas eriti pahakspandavaks seda, et suurte liikmesmaade väikese klubi kokkukutsumise idee tuli ELi praeguse eesistuja Prantsusmaa presidendilt Nicolas Sarkozylt. Ta avaldas lootust, et tänasel kohtumisel ei panda ette paika seda, mida rahandusministrite nõukogu peaks finantskriisi suhtes tegema.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles