Töötukassa: vanemaealised töötajad on väärtuslikud

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Heiko Kruusi

Töötukassa sõnul on senistele kogemustele toetudes üle 60 aastased inimesed Eestile väga väärtuslik ja oluline tööjõud.

Töötukassa teenuste osakonna juhataja Kerstin Hollandi sõnul on vanemaealine tööjõud oluline ning vajalik tänu omandatud töökogemusele ning pikaajalisele tööharjumusele.

Hollandi selgitusel on töötukassal vahendada mitmeid töökohti väga erineva ettevalmistuse ja sooviga tööotsijatele. «Võimalused teha tööd täis- või osaajaga on oluliselt paindlikumad kui need olid näiteks majanduskriisi ajal 6-7 aastat tagasi, kuivõrd tööandjate huvi leida sobivat tööjõudu on suur,» selgitas juhataja.

Samas nendib ta, et sobivaid töökäsi on üsna keeruline leida ning seetõttu on suurenenud valmisolek võimaldada töötajatele erinevaid paindlikke töötamise võimalusi.

Selleks, et paremini toetada tänaseid mittetöötavaid vanaduspensionäre, kes siiski sooviksid töötukassa abil tööd leida, osutab töötukassa lähtuvalt individuaalsetest vajadustest erinevaid tööturuteenuseid.

Et selgitada välja, milline võiks olla sobiv töösuund, pakub töötukassa eelmisest aastast ka kõikidele tööealistele inimestele tasuta võimalust osaleda karjäärinõustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles