Analüütik: pensioniea tõus ei tähenda, et inimesed oleksid suutelised kauem töötama (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analüütik: pensioniea tõus ei tähenda, et inimesed oleksid suutelised kauem töötama.Pilt on illustratiivse tähendusega.
Analüütik: pensioniea tõus ei tähenda, et inimesed oleksid suutelised kauem töötama.Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: John Stillwell/PA Wire/Press Association Images

Pensioniea tõus ei tähenda automaatselt seda, et inimesed oleksid ka võimelised kauem töötama, ütles poliitikauuringute keskuse Praxis töö- ja sotsiaalelu vanemanalüütik Andres Võrk, kelle hinnangul võiks pensioniea siduda oodatava elueaga.

Võrk märkis, et pensioniea järsk tõus erineb rahvastikuteadlaste prognoosidest, mis pakuvad tulevaseks pensionieaks 67 või 68 aastat, vahendab uudistesaatele «Aktuaalne kaamera» öeldut ERRi uudisteportaal.

«Ehkki oodatav eluiga on tõepoolest tõusnud meil viimastel aastatel - ilmselt jätkab ka tõusu edaspidi -, siis tegelikult, kui vaatame statistikat, me näeme, et tervena elatud eluaastad ehk see, kui kaua inimesed haigustevabalt ja puudevabalt elavad, ei ole tõusnud. Pigem on see viimastel aastatel hoopis langenud. Seega ei tähenda automaatselt pensioniea tõus seda, et inimesed oleksid ka suutelised kauem töötama,» rääkis Võrk.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles