Leonhard Weiss loob Ida-Virumaale 20 töökohaga tugikeskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonhard Weiss paigaldab tänavavalgustust
Leonhard Weiss paigaldab tänavavalgustust Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Infrastruktuuri ehitus- ja hooldusettevõte Leonhard Weiss RTE AS kavatseb peagi rajada Ida-Virumaale kontserni tugikeskuse, millega luuakse piirkonnas pooleteist aastaga juurde 20 uut töökohta.

Leonhard Weissi juhatuse esimees Kalle Kask rääkis BNS-ile, et tugikeskuse eesmärk on hakata tegelema nii siseturu, kuid eelkõige välisturu hangete monitooringuga, samuti toetama neil osalemist. «See tähendab ka abistavat rolli hinnakujundamisel ning pakkumisdokumentide koostamisel ja projektiaruandluses,» lisas ta.

Kask tõi välja, et kuna Leonhard Weiss on 20 aastaga laienenud nii Skandinaavia kui Baltimaade turgudule, nõuab see ettevõttelt ka suuremat operatiivsust ja kiirust sobivatel hangetel osalemiseks. «Seetõttu ongi tugikeskus vajalik.»

Tugikeskuse rajamisega luuakse Kase sõnu Ida-Virumaale 20 töökohta. «Eeldame, et selles regioonis on  potentsiaali leida meie nõuetele vastavaid töötajaid. Võrreldes näiteks Harjumaaga on ka tööturu olukord personali leidmisel soosivam,» märkis Kask.

Ju kuna eelkõige hakkab tugikeskus tegelema rahvusvaheliste hangete monitooringuga, on rõhuasetus just inglise, vene ja skandinaavia keelte valdamisel, lisas Kask.

Leonhard Weissi kontserni põhitegevus Eestis jaguneb kaheks. Leonhard Weiss RTE ja Leonhard Weiss Viater Ehitus tegelevad tee-ehitusega, sealhulgas raudteede ja trammiteede ehitamise ja hooldusega. Läbi Leonhard Weiss Energy tegutseb Leonhard Weissi elektrivõrkude projekteerimise, ehituse ja hoolduse kaubaturul, spetsialiseerudes kõrgepinge välisvõrkudele.

Leonhard Weiss RTE AS kuulub Saksa kontserni Leonhard Weiss GmbH.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles