Ettevõtlusminister veeretas piimatoodetele uute turgude leidmise vastutuse Kruusele (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal oli ettevõtlusminister Liisa Oviir Singapuris EASi sealse esinduse avamisel, kus ta kohtus ka sealse kaubanduse ja tööstuse riigiministri dr Koh Poh Kooniga.
Eelmisel nädalal oli ettevõtlusminister Liisa Oviir Singapuris EASi sealse esinduse avamisel, kus ta kohtus ka sealse kaubanduse ja tööstuse riigiministri dr Koh Poh Kooniga. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Oma vastustes parlamendi liikmete arvukatele päringutele selles osas, mida on teinud ettevõtlusminister Liisa Oviir oma esimese ametisolekuaasta jooksul Eesti põllumajandustoodangule, ennekõike piimandussektorile uute turgude leidmiseks, ütles Oviir korduvalt, et see ei kuulu tema vastutuse alla ja seda tuleks küsida maaeluministrilt.

«Uute turgude leidmine Eesti põllumajandustoodangule on ennekõike maaeluministeeriumi teema. Eksporditurgude leidmisel ei ole me eraldi teinud tööd põllumajandustoodangule,» lausus ettevõtlusminister tänases valitsuse infotunnis vastusena riigikogu liikmete küsimustele, mida on tema omalt poolt teinud, et tänasele piimanduskriisile lahendusi otsida.

Korduvate küsimuste peale keskendus Oviir pigem oma vastustes üldistele eksporti toetavatele meetmele, loetledes nende hulgas mitu korda ette kontaktreise, messe, visiite ja koolitusi ettevõtjatele. «Ma usun, et meie ekspordile suunatud tegevus on olnud keskmiselt edukas. Ekspordimahud ei ole toonud loodetud kasvu, mistõttu oleme hakanud üle vaatama, kas need (tänased - toim) turud on kõige mõtekamad,» tunnistas ettevõtlusminister.

EKRE-lase Jaak Madisoni küsimusele, kas sellest kõigest võib järeldada, et koostöö kahe ministeeriumi vahel ei ole väga hea, ütles Oviir, et seda küll ei tuleks arvata. Nimelt plaanivad kaks ministeeriumi lähiajal korraldada ühise ümarlaua ettevõtjatele, kus keskendutakse just piimasektori ekspordile.

«Me oleme kogu aeg toeks, aga põhitegija on see ettevõte, kes peab tulemuse koju tooma,» sõnas minister Oviir, tunnustades sealjuures siiski ettevõtlusministrina piimandussektori arengusse oluliselt panustanud Anne Sullingut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles