Sester Kallase kinnisvaramaksu ideest: tundub, et liberaalsusest tahetakse minna sotsialismi (6)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Erlend Štaub

Rahandusminister Sven Sester (IRL) on kriitiline presidendikandidaat Siim Kallase pakutud kinnisvaramaksu suhtes, leides, et liberaalsusega sel pistmist pole, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Mul on küsimus Reformierakonnale, et kas nad on vahetanud oma stiili, et tundub, et liberaalsusest on mindud sotsialismi laadi. Ja mul tekib ka küsimus, et kui Mustamäel elav pensionär peab ühel hetkel hakkama maksma 100 või 200 eurot oma korteri eest, et kas see on see poliitika, mida me tahaksime,» kommenteeris Sester «Aktuaalsele kaamerale».

Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (RE) seevastu leiab, et kinnisvara maksustamise ideed tasub arutada. «Nagu ka muid asju, mis puudutavad maksusüsteemi, sest meil ei ole maksusüsteem kivisse raiutud.»

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Siim Kallas märkis Postimehe arvamusloos, et Eesti omavalitsuste rahastamise aluseks on üksikisiku tulumaksu ümberjaotamine, kuid puudub mujal maailmas tavaline kinnisvaramaks (omandimaks), mis moodustab kopsaka osa omavalitsuse tuludest ning praegune süsteem ei ole hea.

«Kinnisvaramaks võib olla tõhus regionaalpoliitika vahend. Rikkamates piirkondades võib kinnisvaramaksu määr (laekumine on niikuinii) olla kõrgem, vaesemates piirkondades madal või üldse puududa,» tõdes Kallas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles