Barroso süüdistas Euroopa Komisjoni "diskrimineerimises"

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso Foto: © Francois Lenoir / Reuters/REUTERS

Euroopa Komisjoni endine president José Manuel Barroso süüdistas teisipäeval Brüsselit diskrimineerimises pärast seda, kui Komisjon alustas eetikajuurdlust tema töösuhte kohta USA investeerimispangas Goldman Sachs.

«Sellised teod ei ole mitte üksnes diskrimineerivad, vaid paistavad mitte olevat kooskõlas teiste komisjoni liikmete suhted langetatud otsustega,» ütles Barroso kirjas oma järeltulijale Jean-Claude Junckerile.

Junckeri sõnul peab juurdlus välja selgitama, kas Barroso rikkus Goldman Sachsis tööle asudes EL-i eetikareegleid.

Lisaks juurdluse alustamisele võtab Komisjon Junckeri sõnul Barrosot edaspidi vast lobisti, mitte presidendina, loobudes endisele juhile laienevast protokollist.

Junckeri sõnul saadab meeskond Barrosole kirja, milles palub selgitust tema uue vastutusala ja lepingutingimuste kohta, ning pöördub seisukoha saamiseks Euroopa Komisjoni eetikakomitee poole.

Euroopa õigusvahemees Emily O'Reilly palus Junckeril eelmisel nädalal kontrollida, kas Barroso uus ametikoht on kooskõlas EL-i lepingutest tulenevate eetiliste kohustustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles