Portaal: Lumia bränd kaob veel sel aastal

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumia 650
Lumia 650 Foto: Aivar Pau

Portaali WinBeta anonüümseks jääda soovinud allika andmetel plaanib Microsoft veel sel aastal kaotada ära Lumia nutiseadmete brändi ning tuua jõuluhooajaks müüki uue nutitelefoni Surface´i brändi alt.

The Next Webi hinnangul on ettevõttes töötava anonüümse allika väidetel ilmselt tõetera sees, kuna Microsofti Lumia seeria valik on vähenenud tänaseks päevaks vaid neljale mudelile ning miski ei näita, et seda soovitaks lähiajal laiendada. Microsofti USA veebipoest on Lumiad juba eemaldatud ning ka jaekauplustes üritatakse telefonidest suurte allahindluste abiga lahti saada.

Allikas lisas, et Microsoft korraldab tuleval kuul suurema pressiürituse, kus ilmselt esitletakse ka uut Surface Phone´i. Sellele nimele on oma Twitteri säutsudes vihjanud ka maailma suurima tarkvaraettevõtte insenerivaldkonna juht Laura Butler.

Lumia nutitelefonide bränd jõudis avalikkuse ette 2011. aastal Nokia Lumia nime all, märkides telefonidele tarkvara loonud Microsofti ja riistvara loonud Nokia koostöö algust.

Kolm aastat hiljem ostis Microsoft Nokia mobiiliäri üles ning nimetas nutitelefonide seeria ümber Microsoft Lumiaks. Maailma suurim tarkvaraettevõte ei ole nutitelefonide tootjate seas aga eriti edukas olnud - mullu jäi Microsofti turuosa maailmas erinevate uuringufirmade andmetel alla ühe protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles