PERH süüdistuse saanud juhtide töölepinguid lõpetada ei plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Raul Mee

Kuigi esmaspäeval esitas riigiprokuratuur SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhtidele süüdistuse, ei plaani PERH-i juhatus muudatusi seoses IT-direktori ja toitlustusjuhi töölepingutega.

«Regionaalhaigla ei plaani muudatusi seoses meie IT-direktori ja toitlustusjuhi töölepingutega. Juhatuse poolt kehtestatud piirangud nende tegevuses jäävad kehtima,» ütles PERH-i juhatuse liige ja ülemarst Andrus Remmelgas. Praegu töötavad need juhid ajutiselt piiratud volitustega.

Riigiprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab endist PERH-i juhti, haigla toitlustusjuhti ja IT-juhti kuritegude toimepanemises. Lisaks nendele said süüdistuse toitlustusteenuse pakkujast osaühing juriidilise isikuna ja selle äriettevõtte tegevjuht.

Süüdistuse kohaselt võttis endine PERH-i juhatuse esimees Tõnis Allik korduvalt altkäemaksu, mille vastutasuna tagas ta aastate jooksul raviasutuse toitlustajaks sama kriminaalasja raames süüdistuse saanud osaühingut. Allik astus suvel ametist tagasi.

Altkäemaksu võtmises süüdistatakse ka PERH-i toitlustusjuhti Anu Vähit, kes tegutses toitlustaja leidmise hankel eduka osalemise tagamiseks äriühingu huvidest lähtuvalt. Lisaks sellele süüdistab prokuratuur PERH-i endist juhti ning IT-juhti Marko Kilki kelmuses ja omastamises.

Peale kuriteokahtlustuse avalikuks tulekut peatas haigla suvel Kilgi ja Vähi volitused. «Kõik mõistavad, et senistes volitustes jätkamine selliste kahtlustuste taustal on keeruline, mistõttu andsin korralduse kuni asjaolude selgumiseni kutsuda IT direktor ja toitlustusjuht tagasi kõigist hankekomisjonidest ning piirasin nende allkirjaõigust,» ütles Remmelgas toona BNS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles