Tartu Ülikool sai elektri ostuks neli pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu Ülikooli riigihange elektri ostmiseks ülikooli hoonetele sai neli pakkumist.

Ülikooli hangete ja arendustalituse juhataja Heiki Pagel ütles BNSile, et pakkumised tegid Baltic Energy Partners OÜ, Nordic Power Management OÜ, Eesti Energia AS ja Latvenergo Kaubandus OÜ.

Hinnatase ühe megavatt-tunni kohta jäi pakkumistes vahemikku 55,80–62,93 eurot.

Pagel lisas, et paremad pakkumised peaksid selguma nädala pärast.

Tartu Ülikool soovib riigihanke tulemusel sõlmida raamlepingud kuni kolme madalamat hinda pakkunud pakkujaga neljaks aastaks.

Kõige madalama hinna pakkujaga sõlmib ülikool esimese elektriostu hankelepingu kuueks kuuks. Kuue kuu möödudes tuleb raamlepingu partnerite vahel minikonkurss, mille käigus annab ülikool teada, kui pikaks ajaks ning missugustesse hoonetesse elektrienergia ostmiseks järgmise lepingu soovib sõlmida. Samamoodi toimitakse järgnevatel aastatel.

Sel aastal soovib ülikool elektrit osta hoonesse aadressil Ravila 14a, ühe tunni mahuk on kuni 250 kilovatt-tundi. Kui hoones tarbitakse elektrit sellest kogusest rohkem, siis kohustub pakkuja puudujääva elektrienergia hankima elektribörsilt ilma vahendustasuta. Hanke eeldatav maksumus on 671 072 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles