Parvlaev Leigeril tõrguvad mitmed tähtsad süsteemid (5)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis valmiv parvlaev Leiger.
Türgis valmiv parvlaev Leiger. Foto: TS Laevad

Järgmise kuu algusest mandri ja Hiiumaa vahel liinisõite alustama pidanud parvlaev Leiger seisab jätkuvalt Türgi laevatehases ning pole veel teada, millal jõuavad ehitustööd nii kaugele, et alus saaks hakata Eesti poole liikuma.

Uut laeva opereerima hakkava Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad juhatuse liikme Mart Loigu sõnul käib laevatehases jätkuvalt katsetuste tulemusel kerkinud tehniliste märkuste kontroll ning nende puuduste  kõrvaldamine. Muu hulgas on olnud tõrkeid alarm- ning tuletõrjesüsteemidega, elektrisüsteemi maandusega ning juhtimis- ja navigatsioonisüsteemi ühildumisega, märkis ettevõte.

Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul pole osaliselt lihtsalt jõutud veel  pärast tehniliste märkuste likvideerimist süsteeme üle kontrollida ja kontrollijärgseid dokumente  allkirjastada. Seetõttu ei soovi TS Laevad Leigerit enne vastu võtta, kui kõik olulised süsteemid toimivad ning dokumendid on korras.

Mart Loigu kinnitusel käivad tihedad ettevalmistused laeva vastuvõtmiseks ning ülesõiduks. See tähendab seda, et valmistatakse ette dokumentatsiooni -  tehniliste seadmete ja süsteemide manuaale, klassiühingu kontrolli ning teiste dokumentide väljastamist. Ühtlasi toimub ka väljaõpe laeva meeskonnale.

Juhatuse liikme hinnangul on kuni eelpool mainitud toimingute lõpule viimist praegu veel väga keeruline öelda, millal laev lõpuks üle antakse ning millal saab alus alustada teekonda Eesti suunas.

«Sellel nädalal on Türgis usupühad ning laevaga on tegelemas ka väiksem hulk inimesi kui tavaliselt,» selgitas Loik ühe põhjusena valmimise viibimist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles