Noblessneri sadamasse kerkiv elu- ja ärilinnak saab nurgakivi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tallinnale õhust: Noblessneri sadamaala
Vaated Tallinnale õhust: Noblessneri sadamaala Foto: Raigo Pajula

Esmaspäeval saab nurgakivi Merko ja BLRT Grupi ühisprojektina valmiv elu- ja ärilinnak Noblessneri Kodusadam, mille esimene etapp valmib järgmise aasta lõpuks.

Lähiaastatel saavad uue funktsiooni ka Noblessneri 1913. aastal rajatud allveelaevatehase kompleksi kultuuriväärtuslikud hooned ja sadamalinnakusse kerkib terviklik elu-, äri- ja meelelahutu​skeskkond, teatasid ettevõtted.

Noblessneri Kodusadama projekt hõlmab kokku nelja kortermaja, kuhu on kavandatud 208 korterit ning ligi 3700 ruutmeetrit büroo- ja kaubanduspinda. Esimese etapi raames valmib vahetult mere kaldale Noblessneri jahtsadama kõrvale 2017. aastal kuuekorruseline 66 korteriga kortermaja ja 225 parkimiskohaga maa-alune parkla. Teine etapp koosneb kolmest kortermajast.

Noblessneri Kodusadamat arendab 2014. aasta detsembris AS-i Merko Ehitus ja BLRT Grupp AS-i poolt loodud ühisettevõte Kodusadam OÜ, millest kumbki osanik omab 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles