Kuue kuu euribor tõusis reedel -0,198 protsendini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga peahoone
Euroopa Keskpanga peahoone Foto: SCANPIX

Kuue kuu euribor tõusis reedel 0,003 protsendipunkti -0,198 protsendini.

Pankadevahelise rahaturu intressinäitaja euribor on seotud Euroopa Keskpanga (EKP) baasintressidega. EKP nõukogu langetas alates 14. märtsist hoiustamise püsivõimaluse intressimäära ajalooliselt madalaimale tasemele -0,4 protsendile. Samuti langetas EKP põhiliste refinantseerimisoperatsioonide pakkumisintressi 5 baaspunkti võrra 0 protsendile.

2015. aasta märtsi alguses teatas EKP, et alustab avaliku sektori võlakirjade kokkuostuprogrammi, mis võib mõjutada ka Euribori. Detsembri alguses teatas keskpank, et pikendab programmi kestust kuue kuu võrra ning lubab osta ka kohalike omavalitsuste võlapabereid. 2016. aasta aprillist lisanduvad programmi ka eurovõlakirjad, mille on emiteerinud erafirmad, välja arvatud pangad.

Lisaks käivitas EKP 2016. aasta juunis programmivooru, andmaks rahapoliitika avaoperatsioonide kõlblikeks vastaspoolteks olevatele krediidiasutustele võimaluse osaleda sihtotstarbelistes pikemaajalistes refinantseerimisoperatsioonides (TLTRO). Sooduslaenu annab EKP kokku neljal korral, neist esimene voor toimus 2016. aasta juuni lõpus. Intress võib ulatuda -0,4 protsendini.

Euribori madalaim tase oli -0,201 protsenti neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles