Leedo ettevõtte käive kahanes 35 protsenti (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo
Vjatšeslav Leedo Foto: Jaanus Lensment

Ettevõtja Vjatšeslav Leedole kuuluva ja peamiselt tema kinnisvaraärisid koondava Holostovi Kinnisvarahaldus ASi käive kahanes möödunud aastal 35 protsenti 17,3 miljonile eurole ja kasum 64,3 protsenti 1,5 miljonile eurole.

Samas ei ole kasumi langus nii ühene – kui ülemöödunud aastal moodustas ettevõtte kasumist 6,6 miljonit kasum kinnisvara õiglase väärtuse muutumisest, siis möödunud aastal oli see vaid 537 000 eurot, selgub majandusaasta aruandest.

Samuti pole käibelangus ka seotud otseselt ettevõtte majandusolukorra drastilise halvenemisega – Leedo nimelt viis 2014. aastal Saaremaa Lihatööstus ASi Holostovi Kinnisvarahaldusest talle kuuluvasse valdusettevõttesse Vl Investeeringud OÜ. Näiteks 2014. aastal panustas toidutootmisega seonduv Holostovi Kinnisvarahalduse käibesse enam kui 18 miljonit eurot.

Konsolideerimisgrupi ettevõtetes töötas möödunud aastal kokku keskmiselt 164 töötajat, võrreldes aasta varasema 405 inimesega. Holostovi Kinnisvarahalduse palgakulu oli möödunud aastal 2,1 miljonit eurot. Seega keskmine palgakulu töötaja kohta moodustas eelmisel aastal 1089 eurot.

Holostovi Kinnisvarahaldusele kuulub muuhulgas mitu kinnisvara haldavat ettevõttet, millele lisandub Saarte Hääle väljaandja OÜ Raadio Kadi, reisibüroo Wris AS, parvlaevadel toitlustusteenust pakkuv Väinamere Teenindus AS ja parvlaevapileteid müüv Tuule Piletikeskus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles