Tartu ettevõtjad: Eesti Rahva Muuseumi restoran meelitab meie töötajaid üle (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone.
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu suuremate toitlustus- ja restoraniettevõtjate sõnul raskendab Eesti Rahva Muuseumis (ERM) avatav uus restoran kohalike eraettevõtjate toimetulekut, meelitades nende töötajaid parema palgaga üle.

«Sedavõrd suure ja võimsa riikliku teenusepakkuja turule lisandumine mõjutab tugevalt Lõuna-Eesti toitlustussektori hinnapoliitikat, raskendades eraettevõtjate toimetulekut ja ellujäämist,» märgivad ettevõtjad kirjas ministeeriumitele.

Ettevõtjate hinnangul on kahjustada saanud ka kohalik tööjõuturg, sest ERM on paljud ettevõtete töötajad parema töötasuga üle meelitanud. «Argument, et kohalikel eraettevõtjatel pole pädevust ega tahet pakkuda ERM-i külastajatele sobivat teenust, ei ole meie hinnangul adekvaatne,» kirjutavad nad.

«ERM-i restoran kui riigi esisöökla ei jää oma totruses mingilgi moel alla Tallinna munitsipaalpoele LIPO. Tartlastena on meil kahju, et ERM-is ja selle ümber toimuv on keskendunud paljuski kõigele muule kui muuseumi sisule,» lisavad ettevõtjad.

Ettevõtjad teevad ettepaneku, et oma hoonesse erakapitalil põhineva toitlustusettevõtja leidmiseks korraldaks ERM ausa ja avaliku konkursi.

Pöördumisele kirjutasid alla Neinar Seli, Verni Loodmaa, Olga Aasav, Priit Reiman, Lauri Kasemets ja Joel Ostrat.

ERM-i direktor Tõnis Lukas on öelnud meediale, et ERM soovib pakkuda toitlustusteenust kuni 1000 inimesele ka väljaspool oma hoonet, sealhulgas firmaüritustel, vastuvõttudel ja sünnipäevadel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles