Riigi Kinnisvara kuulutas välja Eesti Rahva Muuseuemi ajutise köögi rendihanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseum.
Eesti Rahva Muuseum. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja riigihanke Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ajutise restoraniköögi tehnika ja mööbli rentimiseks, et tagada köögi esialgne valmisolek Eesti Rahva Muuseumi (ERM) avamiskuupäevaks.

RKAS kuulutas köögitehnika rentimise hanke välja pärast seda, kui ostmise hange erinevate vaidluste tõttu tühistati. «Rendihanke eesmärk on tagada ERM-i toitlusteenuse valmisoleks oktoobriks,» ütles RKAS-i ERM-i projektidirektor Peeter Mauer BNS-ile.

RKAS kavatseb köögitehnikat rentida seni, kuni suudetakse edukalt läbi viia köögitehnika seotamise uus hange. See võib aega võtta kuni neli kuud, selgub hanketeatest.

Sarnaselt ostuhankega, tahab ERM rentida restorani köögi, kohviku köögi, restorani baari, kohviku ja cateringi tööks vajalikke professionaalseid seadmeid ja mööblit.

Rent sisaldab asjade transporti objektile, paigaldamist ja ühendamist kommunikatsioonidega ning demontaaži ja transporti objektilt pärast rendilepingu lõppemist.

RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ei soostunud ütlema, kui suur on köögitehnika rendi eeldatav maksumus.

Segadus ERM-i restoraniköögi sisustushankega algas tänavu suve alguses, mil konkurentidel tekkis kahtlus, et hanke koostajad võisid soovida hanget võitma konkreetset ettevõtet.

Kuigi hanke korraldaja RKAS oli hanke võitjaga juba lepingut sõlmimas, jäi see siiski pooleli, kuna rahandusministeerium alustas hanke läbiviimise osas järelevalvemenetlust.

RKAS lubas seepeale vaadata ERM-i köögitehnika hankes kõik langetatud otsused uuesti läbi ja saata vastavad selgitused rahandusministeeriumile.

ERM-i uus hoone avatakse oktoobris Tartus Raadil. Muuseumi rajamise ja sisustamise eeldatav kogumaksumus on üle 63 miljoni euro, millele lisandub käibemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles