EL hakkab põgenikele deebetkaarte jagama (2)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni volinik Christos Stylianides.
Euroopa Komisjoni volinik Christos Stylianides. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Komisjoni voliniku sõnul on programmi eesmärk see, et põgenikud saaksid katta oma põhivajadused, vahendab Politico.  

Alates oktoobrist hakkab Euroopa Liit (EL) jagama Türgis paiknevatele põgenikele deebetkaarte, et hoolitseda nende põhivajaduste rahuldamise eest, teatas Euroopa Komisjoni humanitaarabi volinik Christos Stylianides.

348 miljonit eurot maksma minev toetusskeem on osa märtsis ELi ja Türgi vahel sõlmitud kokkuleppega ette nähtud 3 miljardi euro suurusest abipaketist, mis on mõeldud enam kui 3 miljoni riigis paikneva Süüria põgeniku abistamiseks. Vastutasuks on Türgi lubanud piirata ELi jõudvate põgenike arvu.

Programmi alusel saavad humanitaarabi vajavad põgenikud elektroonilise deebetkaardi, millele on kantud igakuine toetussumma. Seda, kui suur toetussumma on, plaani esitlenud Stylianides ei öelnud.

Skeem töötati välja koostöös ÜRO Maailma Toiduabi Programmi (WFP), Türgi ministrite ning Türgi Punase Poolkuu esindajatega.

«Kaardil olev raha võimaldab põgenikel leiva lauale panna, hoida katust oma pere pea kohal ning saata oma lapsed kooli, selle asemel, et olla sunnitud nad tööle saatma,» lausus Stylianides.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles