Uute parvlaevadega kaob mujale sissekirjutatud hiidlastele autosoodustus

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

1. septembrist kehtima hakanud uus TS Laevade piletimüügi kord ei võimalda Tallinna sissekirjutatud inimesel osta enam sooduspiletit autole, mis on Hiiumaa registris.

«Enne süsteemi rakendamist on räägitud, et elanike jaoks midagi ei muutu. Kahjuks olukord muutus halvemaks,» kirjutas Hiiu Lehele lugeja Rita Luik.

Tema üliõpilasest poeg õpib Tallinnas, on sinna ka sisse registreeritud ja kasutab kojusõiduks autot, millega enne sai osta sooduspileti, kuna auto omanik ehk poja isa on saareelanik. Nüüd, uue süsteemi järgi, ei ole pojal enam võimalik sooduspiletit sadamas osta, kuna piletimüük on ID-kaardi põhine.

«Hinnavahe on suur ja tema küsimus on, kas mandril õppivatel noortel, kes liiguvad vanemate autoga ega ole enam saareelanike registris, ei olegi enam võimalik kodus käia ülikalli pileti tõttu. Olen kindel, et selliseid noori on päris palju, kellele uus piletisüsteem paneb tugeva majandusliku põntsu. Loodan, et soovitust end tagasi saarele registreerida ei tule,» kirjutas Luik.

OÜ TS Laevad müügi- ja teenusevaldkonna juht Ele Reiljan selgitas, et selleks, et klientide elu mugavamaks teha ja mitte panna neid täiendavat kliendikaarti rahakoti vahel kandma, antakse soodustust ID-kaardi alusel ja soodustusõiguse kontrolliks on tehtud automaatsed liidestused rahvastikuregistri ja liiklusregistriga.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete juht Rasmus Ruuda ütles, et nii reisija- kui ka sõidukipileti soodustus on ette nähtud saareelanikule, soodustust saab elanikeregistri sissekirjutuse järgi ja teist toimivat lahendust pole. «Kahte head asja ehk kahe piirkonna soodustusi korraga ei saa,» nentis Ruuda.

Ruuda lisas, et ei pea õigeks ka seda, kui saareelaniku sõidusoodustuse saamiseks kirjutatakse end saarele sisse, kuigi igapäevaselt elatakse mandril: «Pole õiglane, et teenuseid kasutan ühes kohas, aga maksud maksan mujale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles