Kinnisvaraettevõtte juht: kui oleks, võtaks kohe paarkümmend inimest tööle (6)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Vahter
Martin Vahter Foto: Erakogu

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter kommenteeris Statistikaameti poolt avaldatud vabade töökohtade rekordit, et nii suurt palgasurvet, üleostmist ning töötajate puudust pole aastaid olnud.

«Augustis tehti sama perioodi võrdluses üle paljude aastate rekordarv kinnisvaratehingud, tööd ja raha liigub, aga inimesi pole,» ütles Vahter ja lisas, et sama kitsaskoht on ka teistes kinnisvarabüroodes.

«Probleem on pikaajaline ja süvenev. Käib pidev üleostmine ja kauplemine. Headest müügiinimestest on peale kinnisvara ka muudes ärivaldkondades puudus. Eelmise buumiga võrreldava lumepalliefekti tunne on natuke küll,» rääkis vahter.

«Kogu 1Partneri juhtkond käib reaalselt mööda linna visiitkaart taskus ringi ja kui potentsiaalselt sobilik inimene ka mujal valdkonnas vastu tuleb, siis kutsume kohe intervjuule. Paarikümnele inimesele oleks ruumi küll,» lisas Vahter.

Statistikaameti andmetel oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides 2016. aasta II kvartalis ligi 9500 vaba ametikohta, mis on viimase kaheksa aasta rekord.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles