Nordica reisijate arv augustis vähenes

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu loodud Eesti rahvuslik lennufirma Nordica teenindas koostöös Adria Airwaysiga augustis 40 069 reisijat ning teostas 739 lendu, teatas ettevõte. Juulikuus oli vastavateks näitajateks 40 167 reisijat ja 710 regulaarlendu.

Juunis teenindas ettevõte 38 878 reisijat ning teostati 764 lendu.

Augustis opereeriti 77,8% kõigist lendudest Nordica oma CRJ-tüüpi lennukitega ning keskmine lendude täituvus oli 71,3%. Juulis tehti oma lennukitega 76 protsenti lendudest, täituvuse kohta statistikat ei avaldatud.

Kokku on Nordicaga lennanud käesoleva aasta kaheksa kuu jooksul (perioodil jaanuar kuni august) 232 993 reisijat. Suurima reisijate arvuga liin on viimastel kuudel olnud läbivalt München.

Võrdluseks: pankrotistunud lennufirma Estonian Air tegi mullu augustis 1054 lendu ja teenindas 62 355 reisijat. Möödunud aasta kaheksa kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 404 109 reisijat.

Ettevõtte juhatuse esimehe, Jaan Tamme sõnul oli lõppenud suvi Nordica jaoks edukas. «Suurim arenguhüpe on toimunud oma lennukite kasutamise osakaalus, sest veel maikuus teenindasid meie CRJ-tüüpi lennukid vaid 29% lendudest. Seejuures on näha, et kvaliteedi paranemist on märganud ja hinnanud ka meie kliendid, mida peegeldavad planeeritust kõrgemad täituvuse näitajad,» kommenteeris Tamm.

Nordica 15 erinevat sihtkohta hõlmav suvehooaja lennugraafik kehtib kuni oktoobri lõpuni. Alates 31. oktoobrist stardib talvine lennuplaan ning lennud saavad toimuma Amsterdami, Brüsselisse, Kiievisse, Münchenisse, Oslosse, Stockholmi, Trondheimi, Viini ja Vilniusesse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles