Galerii: Vene miljardäri ülikallis superjaht saabus Londonisse (2)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motor Yacht A Londonis.
Motor Yacht A Londonis. Foto: Reuters/ScanPix

Ligi 270 miljonit eurot maksval ja osaliselt pommikindlal jahil asuvad kolm basseini ning luksuslikud kajutid. Alus kuulub Venemaa töösturile, kelle vara väärtust hinnatakse enam kui 10 miljardile eurole.  

Möödunud laupäeva pärastlõunal tõusis Londoni Tower Bridge'i nimeline sild, et teha teed maailma 25 suurema jahi hulka kuuluvale alusele Motor Yacht A. Jaht, mis maksis selle omanikule peaaegu 270 miljonit eurot, seilas mööda Thamesi jõge ning peatus viimaks Teises maailmasõjas kasutatud Briti mereväelaeva HMS Belfast kõrval.

Motor Yacht A on ligi 120 meetrit pikk ning see lasti vette kaheksa aastat tagasi. Jahil on kolm basseini – neist üks klaasist põhjaga –, puidust ja nahast mööblit sisaldavad luksuslikud kajutid ning omaniku kajut, millel on väidetavalt pommikindel klaas. Kokku mahutab Motor Yacht A 14 külalist ning 42 meeskonnaliiget.

Alusel on kaks diiselmootorit ning selle tippkiirus ulatub 23 sõlmeni (43 km/h).

Jaht kuulub Vene miljardärile Andrei Melnitšenkole, kes on teeninud oma varanduse söe- ja väetisetööstuses ning panganduses. Melnitšenko jõukuse suuruseks hinnatakse rohkem kui 10 miljardit eurot.  

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles