Sõerd sotsiaalmaksu langetamise plaanist loobumisest: haigekassa päästmiseks see ei kõlba (3)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd leiab, et majanduse ergutamiseks võiks sotsiaalmaksu langetada rohkem kui 0,5 protsenti ja erasektori investeeringuid meditsiinis suurendada, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski viitas tänases Postimehes avaldatud intervjuus, et Reformierakonna nõudmisel on tehtud poliitiline valik langetada ravikindlustuse sotsiaalmaksu, aga kui sellest laekumata jääv raha ravikindlustusse tuleks, oleksid järgmised kümme aastat enam-vähem.

Sõerd ütles ERRi portaalile, et ei pea terviseministri plaani heaks.

«Kui oleks sotsiaalmaksu langetus pluss töötuskindlustusmakse [langetamine] kas 0,2 või 0,3 protsenti, siis juba oleks tööjõu maksukoormuse langetuse mõju suurem ja tuntavam,» tõi ta välja.

«Teiseks, mis puudutab ravikindlustuseelarvet ja haigekassa seisu, siis on selge, et praeguseks ilmnenud probleemid haigekassa eelarvega ja järjest suurenevate kuludega vananeva ühiskonna olukorras näitavad, et probleem ei ole ajutine, siin on vaja midagi ümber korraldada.»

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles