Briti pangad langetasid kodulaenuintressid rekordmadalale

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise keskpanga juht Mark Carney.
Inglise keskpanga juht Mark Carney. Foto: AP/Scanpix

Ühendkuningriigi pankade kodulaenuintressid langesid augustis rekordmadalale, mis on märk sellest, et Inglise keskpanga finantspoliitilised meetmed on hakanud turgu mõjutama, kirjutab Bloomberg.

25 protsendise sissemaksuga kaheks aastaks fikseeritud intressiga kodulaenu keskmine intressimäär kukkus augustis juulikuu 1,71 protsendilt 1,66 protsendile. See on madalaim keskmine intressimäär, mida keskpank on alates 1995. aastast, mil andmeid koguma hakati, registreerinud.

Need näitajad annavad tõestust sellele, et keskpanga neljandal augustil tehtud otsus langetada baasintress 0,25 protsendile on mõjutanud laenuandjate intressimäärasid, hoolimata sellest, et mõned pangad väitsid toona, et nende kodulaenuintresse see ei mõjuta.

Samal ajal kui Inglise panga juht Mark Carney on väitnud, et finantsettevõtetel ei ole ühtegi vabandust, miks nad ei peaks oma intresse vähendama, on pankadel üha keerulisem tõrjuda rekordmadalate intresside põhjustatavat negatiivset mõju nende marginaalidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles