Rail Balticu ühisfirma nõukogu leppis kokku projekti hankemudeli (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest.
Illustratiivne vaade tulevasest Rail Balticu raudteest. Foto: www.railbaltic.info

Kolme Balti riigi ühisfirma RB Rail nõukogu kiitis kolmapäeval heaks raudteeprojekti Rail Baltic hankemudeli.

Hanked jaotuvad kolme kategooriasse – vaid RB Raili korraldatavad hanked, ühisfirma läbiviidavad ühishanked ning riiklike rakendusasutuste enda korraldatavad hanked, mille üle RB Rail teostab ranget järelevalvet, teatas ühisfirma.

Nõukogu otsustas, et RB Rail hakkab olema keskne hankeüksus arendusprojektidele, mis puudutavad ühisstandardeid ja vajalikke uuringuid. Samuti hakkab ühisfirma koordineerima turundus- ja ärarendushankeid.

Et suurendada mahuefekti ning tagada süsteemide omavaheline kooskõla, nõustusid partnerriigid ka, et parema juhtimise nimel organiseerib RB Rail enda hanked komiteedes, nagu energiainfrastruktuuri, raudteerööpmete ja muu sarnase komiteed.

Raudteelõikude rajamise, kauba- või reisijapeatuste või muu sarnase olulise infrastruktuuri rajamit haldavad kohalikud firmad, ent hankekomiteedesse hakkavad kuuluma ka ühisfirma esindajad. RB Rail teostab ka tehnilist, rahalist ja õiguslikku järelevalvet.

Kõik hanked saavad olema korraldatud ühiste standardite ja põhimõtete järgi. RB Rail valmistab ka ette ühised dokumentatsioonipõhjad ning miinimumnõuded pakkujatele.

Ametlikult saab hanke- ja lepingumudel riikide allkirjhad 30. septembril. Nõukogu otsustas lisaks, et hiljemalt kuu aja jooksul kuulutatakse välja konkurss tegevjuhi leidmiseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles