Vedomosti: Venemaa tahab raha puudusel külmutada taristuprojekte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Chalabov/Sputnik

Venemaa rahandusministeerium tahab osaliselt külmutada sotsiaalhoolekandefondist rahastatavaid infrastruktuuriprojekte, sest raha on vaja riigieelarve puudujäägi katmiseks aastail 2017-2019, kirjutab ajaleht Vedomosti.

Muu hulgas pidi see fond rahastama Soome Fennovoima Hanhikivi tuumajaamaprojekti, mille osanik on Vene riiklik tuumaenergiakontsern Rosatom, kirjutab Kauppalehti.

Selle fondi algne eesmärk oli rahastada pensionireformi ja katta kasvavaid pensionikulusid. 2013. aastal otsustas Venemaa president Vladimir Putin, et osa fondi rahasid tohib kasutada infrastruktuuri projektide rahastamiseks.

Sotsiaalhoolekandefondis oli septembri algul 4,7 triljonit rubla ehk 65 miljardit eurot, millest 1,9 miljardit rubla oli kasvas kulutada infrastruktuuriprojektidele, Rosatomi projektidele ja pankade toetamiseks. Hanhikivi tuumajaama jaoks oli Rosatomile antud 150 miljardit rubla ehk kaks miljardit eurot.

Kui rahandusministeerium teeb külmutamisotsuse, siis vaadatakse kõik projektid ükshaaval läbi, kirjutab Vedomosti.

Rosatomi esindaja ei soovinud rahandusministeeriumi algatust kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles