Põllumehed lähevad uuesti Toompeale, kaasas 10 000 piimapudelit (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta septembris sõitsid põllumehed Toompeale meelt avaldama 101 traktoriga ja kohal oli sadu inimesi.
Möödunud aasta septembris sõitsid põllumehed Toompeale meelt avaldama 101 traktoriga ja kohal oli sadu inimesi. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Napilt aasta aega hiljem plaanivad põllumehed esmaspäeval taas Toompeale minna, et juhtida tähelepanu põllumajandussektori pikale veninud kriisi tagajärgedele eestlaste toidulaual ja maapiirkondade elus.

«Meie kõikide eesmärgiks on, et elu Eesti erinevates piirkondades säiliks ja areneks. Kui säilivad töökohad maal, siis jäävad alles ka koolid ning maaelanikele saab pakkuda teisi eluks vajalikke teenuseid. Põllumajandus on jätkuvalt maaelu selgroog, mistõttu mõjutavad arengud põllumajandus- ja toidutootmises väga otseselt maapiirkondi,» selgitas Eesti Põllumeeste Keskliidu (EPK) juht Vahur Tõnissoo täna keskpäeval saadetud pressiteates. 

Põllumeeste esmaspäevane aktsioon on sisuliselt installatsioon, mis koosneb 10 000 plastist piimapudelist, mis asetatakse korrapäraselt Toompea Lossiplatsile, vahendas ERRi uudisteportaal. Meeleavalduseks soovib EPK kogu Lossiplatsi kella 10-20 ning pärast aktsiooni lõppu annetatakse piimapudelid kohaletulnud inimestele ning Toidupangale ja Toidupanga partneritele, teatas liit riigikogu kantseleile.

Kuigi EPK esindajad ei soovinud veel selle nädala esimeses pooles rääkida, mis meeleavaldusel teha plaanitakse, ütles selle juhatuse esimees Vahur Tõnissoo juba suvel ERR-ile, et aktsiooni kavandatakse teistmoodi ja laiemalt kui möödunud aastal. 

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles