Elion: uute IP-aadresside tulek toob kaasa teatud muutusi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elioni interneti ja andmeside direktor Toivo Praakel nentis, et eelkõige toob IPv4 aadresside otsalõppemine kaasa muudatusi ISP-dele ehk interneti teenuse pakkujatele, kes peavad tagama teenuse uutele liitujatele olukorras, kus klientidele enam IPv4 aadresse jagada ei ole.


«Ei saa unustada ka seda, et lähiajal on oodata IP-aadresside nõudluse hüppelist suurenemist seoses internetiühendust vajavate mitmesuguste kliendiseadmete lisandumisega,» lisas ta.

IPv4- ja IPv6-maailma omavaheliseks suhtlemiseks (eelkõige ligipääs teenustele mis on kättesaadavad ainult IPv4 vahendusel) on Praakeli sõnul välja pakutud mitmeid üleminekutehnoloogiaid, aga ükski nendest suuremat kasutust leidnud ei ole, kuna kõigil on omad probleemid - parima tulemuse annab siiski täielik IPv6-le üleminek kõikides seadmetes.

Kuna suurem osa vanemat tehnikat ja tarkvara ei oma IPv6 tuge, on soovitatav võimalikult varakult üle minna värskeimatele operatsioonisüsteemidele.

Seadmete puhul, kus op-süsteemi vahetus paljudel juhtudel ei olegi võimalik, tuleks seadmed kriitilise pilguga üle vaadata - kas nendel on edaspidi vaja teiste internetis olevate seadmetega/teenustega suhelda.

Kui jah, tuleb seadmed välja vahetada. Muul juhul - näiteks võrguprinter kontori kohtvõrgus - saab ilma IPv6 toeta seadmetega veel jupp aega hakkama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles