New Yorgi linnapea tahab pensioniiga tõsta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi linnapea Michael Bloomberg.
New Yorgi linnapea Michael Bloomberg. Foto: SCANPIX

New York City pensionikassa jookseks kümne aastaga tühjaks, mistõttu linnapea Michael Bloomberg tuli välja mahukate reformidega, mis näevad ette pensioniea tõstmise seniselt 57 aastalt  65-le ning linnakassast penisoni saamiseks minimaalse töötatud aja pikendamise seniselt viielt aastalt kümnele.

Lisaks tahab Bloomberg välistada võimaluse lisada ületundide eest kogunenud lisatasu pensionile eelneva aasta töötasule, et sellega pensionimakseid suurendada, vahendab businessinsaider.com.

Kaks esimest muudatust on põhiseadusega kaitstus, mis tähendab, et nende muutmiseks on tarvis riigi toetust. Tavatingimustel see läbi ei läheks, aga 2011.aastal on pensionikriis kõikjal, Albaaniast Kreekani, mis on ka USAs meelsust muutnud.

Lisaks peaksid ametnikud ning õpetajad edasipidi penisonikassasse panustama 5 protsenti palgast. Praegu tuleb ametnikel esimese kümne aasta palgast kassasse panustada 4,85 protsenti ning järgneva 20 aasta eest kahaneb see 1,85 protsendile. Õpetajad maksavad esimese 27 aasta eest 4,85 protsenti ning edasi 1,85 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles