Euroala majandus kasvas teises kvartalis 1,6 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit.
Euroopa Liit. Foto: PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Euroala sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvas teises kvartalis aastaga 1,6 protsenti, Euroopa Liidus tervikuna oli kasv 1,8 protsenti, selgub Eurostati täpsustatud andmetest.

Esimese kvartaliga võrreldes tõusis hooajaliselt tasandatud SKP euroalas 0,3 protsenti ja Euroopa Liidus tervikuna 0,4 protsenti. Võrdluseks kasvas USA majandus teises kvartalis aastaga 1,2 protsenti ja kvartaliga 0,3 protsenti.

Augustis avaldatud kiirhinnangu kohaselt kasvas euroala majandus aastaga samuti 1,6 protsenti ja kvartaliga 0,3 protsenti ning Euroopa Liidu majandus tervikuna vastavalt 1,8 protsenti ja 0,4 protsenti.

Majanduskasv oli aastavõrdluses Euroopa Liidu riikides kiireim Rumeenias, kus SKP kasvas 5,9 protsenti. Slovakkias kasvas näitaja 3,7 protsenti ja Hispaanias 3,2 protsenti. Ainus langeva majandusega riik oli teises kvartalis Kreeka, kus SKP langes 0,9 protsenti.

Kvartaalses võrdluses oli majanduskasv samuti kiireim Rumeenias, kus see moodustas 1,5 protsenti ja aeglaseim 0 protsendiga Itaalias, Prantsusmaal ja Soomes.

Eestis kasvas teises kvartalis majandus Eurostati andmeil aastaga 0,5 protsenti, Lätis 0,8 protsenti ja Leedus 2,1 protsenti. Kvartaliga kasvas Eesti SKP 0,3 protsenti, Läti SKP 0,6 protsenti ja Leedu SKP 0,2 protsenti.

Eurostati täiendatud andmed ei hõlma Iirimaa, Luksemburgi ja Malta majanduskasvu näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles