RB Raili nõukogu esimees ei ole nõus tegevjuhi etteheitega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RB Rail AS tegevjuht Baiba Rubesa
RB Rail AS tegevjuht Baiba Rubesa Foto: Mihkel Maripuu

Rail Balticu elluviimiseks loodud Balti riikide ühisfirma RB Rail lätlasest tegevjuht Baiba Rubesa väidab, et Leedu takistab Rail Balticu projektiga edasiminekut, ühisfirma nõukogu leedulasest esimees Dainius Budrys aga kinnitab, et projekti strateegilise tähtsusega küsimused lahendatakse lähitulevikus, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios teisipäeval.

«Oleme kokkuleppele lähedal. Järele on jäänud kolm põhilist küsimust, mille üle Leedu soovib läbi rääkida,» ütles Budrys, kes on Lietuvos Gelezinkeliai (Leedu Raudtee) tütarfirma Rail Baltica Statyba tegevjuht.

Need puudutavad tema sõnul makse, töökohti ning Poola ja Kaunase vahele ehitatud Euroopa rööpalaiusega Rail Balticu lõiku.

Rubesa ütles Verslo Žiniosele, et lahendus, kuidas tagada, et iga riigi territooriumil tehtud tööde käibemaks jääb sellesse riiki, on leitud juba ammu, kuid Leedu keeldub seda tunnistamast. Tema sõnul asutab RB Rail sel eesmärgil Leedus ja Eestis filiaali.

Euroopa parlamendi transpordikomitee esimees Michael Cramer hoiatas hiljuti, et Balti riigid võivad Euroopa Liidu Rail Balticu toetustest ilma jääda, kui nad ei suuda kokkuleppele jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles