Ametiühingud: tööturgude tasakaalustamatus lõhestab Euroopa Liitu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu

Ametiühingute keskliidu juhi Peep  Petersoni sõnul on näha tendentsi, kus erinevatel referendumitel Hollandis, Suurbritannias ja mujal kannavad just töötajad Euroopa Liidu vastaseid meelolusid tuues põhjuseks tööturul valitseva ebakindluse ja tasakaalustamata sisserände.

«Kui me tahame Euroopa Liitu hoida ja hästitoimivana on see minu arvates töötajatele vajalik, ei saa me üle Brexiti ja teiste ebaõnnestunud referendumite juurpõhjusest, milleks on tööturgude olukord, » hindas Peterson.

Ka Euroopa Komisjon on viimasel ajal tulnud välja mitme tööturgu puudutava algatusega alates sotsiaaldialoogi tugevdamisest ja võrdsete töötingimuste tagamisest lähetatud töötajate direktiivis kuni sotsiaalõiguste samba väljaarendamiseni, millele tuginevad Euroopa Liidu soovitused tööturgude arendamiseks.

«Kas ja millises sõnastuses tulevad ametiühingud välja Eesti eesistumise ühe prioriteetse teema osas, selgub lähinädalatel, kui on peetud konsultatsioone Eesti ja Euroopa partneritega,» lisas ametiühingujuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles