Jätkuvad läbirääkimised ID-kaardi 40-miljonilise lepingu sõlmimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) jätkab läbirääkimisi seniste pakkujatega, et leida partner ID-kaartide tootmiseks aastatel 2019-2023, lepingu maht ulatub ligi 40 miljoni euroni.

Leping sõlmitakse tervikteenuse pakkujaga, kes toodab ID-kaardi plangid, isikustab need enne väljastamist ja vastutab kaardi toimimise eest, vahendab BNS.

PPA viis ID-kaardi teenusepakkuja leidmiseks aasta esimeses pooles läbi riigihanke, milles tunnistati edukaks Safran Morpho pakkumine. Kaks ülejäänud hankes osalejat vaidlustasid otsuse halduskohtus. Kohus rahuldas kaebused osas, mis puudutas hanke kriteeriumite üldsõnalisust ja otsuse kujunemise jälgitavust. Politsei ei kaevanud kohtuotsust edasi ja jätkab senise pakkujate ringiga täpsustavaid läbirääkimisi lepingu allkirjastamiseks. 

PPA hanke- ja lepingutalituse juht Kaia-Liisa Kadai sõnul on nii suurte hangete puhul on vaidlustamine pigem tavapärane. «Lepingu kogumaksumust arvestades on arusaadav, et tihedas konkurentsis teevad pakkujad kõik endast oleneva, et leping sõlmida,» ütles Kadai.

Tema sõnul on PPA eesmärk saada läbirääkimiste tulemusel Eestile leping, mis tagaks inimestele kaardi kiire väljastamise, töökindluse ja turvalisuse.

Praegu on PPA-l ID-kaardi tootmiseks leping Gemalto AG-ga, mis kehtib 2017. aasta lõpuni. Vajadusel jätkab praegune lepingupartner kaartide tootmist ka 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles