EL: Volkswagen on rikkunud 20 Euroopa riigi tarbijakaitseseadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni andmetel on Saksa autotootja Volkswagen  (VW) rikkunud 20 Euroopa riigi tarbijakaitseseadust ning Euroopa Liidu (EL) siseturu, tööstuse ja ettevõtluse volinik Elżbieta Bieńkowska on korduvalt soovitanud VW-l maksta vabatahtlikult hüvitist Euroopa tarbijatele, kirjutab Die Welt.

BRÜSSEL, 5. september, BNS – Euroopa Komisjoni andmetel on Saksa autotootja Volkswagen (VW) rikkunud 20 Euroopa riigi tarbijakaitseseadust ning Euroopa Liidu (EL) siseturu, tööstuse ja ettevõtluse volinik Elżbieta Bieńkowska on korduvalt soovitanud VW-l maksta vabatahtlikult hüvitist Euroopa tarbijatele, kirjutab Die Welt.

Näiteks müügi suurendamiseks ei tohi esitada toodete keskkonnasõbralikkuse kohta liialdatud väiteid.

Bieńkowska on seisukohal, et riikide kohtud peaksid välja selgitama, kas tarbijatel on seaduslikku õigust hüvitist saada.

Tarbijaküsimuste eest vastutav komisjoni volinik Věra Jourová kohtub lähipäevil Euroopa tarbijakaitseorganisatsioonide esindajatega. Eesmärk on, et need hakkaksid VW-le survet avaldama hüvitiste maksmiseks.

Volkswagen maksab hüvitist USA manipuleeritud heitmenäiduga autode omanikele, kuid on keeldunud Euroopas hüvitisi maksma

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles