Nitroferdist saab tütarfirma Ostchem kontserni esindusmüüja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nitrofert
Nitrofert Foto: Argo Soolep/Õhtuleht

Suvel 119 miljoni euro ulatuses uusi aktsiaid emiteerinud AS Nitrofert kavatseb tegevust jätkata läbi tütarettevõtte Nitrofert Trading B.V., mis hakkab plaani kohaselt Ostchem kontserni toodangut müüma.

Tänavu 4. augustil tegi Nitroferdi emaettevõte Ostchem Resources Limited ettevõtte aktsiakapitali mitterahalise sissemakse Dynapol Trading B.V. osaga. Selle tulemusena suurenes Nitroferdi aktsiakapital 118,9 miljoni euro võrra ja Nitrofert sai ettevõtte täielikuks omanikuks. Dynapol Trading B.V. uus ärinimi on Nitrofert Trading B.V.

«Seoses kestva maailmaturu hinna langusega meie ettevõtte toodangule, nagu ammoniaak, karbamiid ja nii edasi, ei ole meie ettevõtet [Nitrofert] lähitulevikus võimalik käivitada, kuna see ei ole majanduslikult efektiivne,» ütles Nitroferdi peadirektor Aleksei Nikolajev BNSile.

Ta lisas, et sellepärast planeeritakse osaliselt ümber profileerida tegevus nii kontsernis Ostchem, kaasa arvatud ka kogu DF Grupis. «Seoses sellega soetas AS Nitrofert vastava tegevusega ettevõtte ja käesolevalt omastas tütarettevõtte Nitrofert Trading B.V., » ütles ta.

Nitrofert Trading B.V. tegevuseks planeeritakse Nikolajevi sõnul kontserni ja teiste tootjate valmistoodangu turustamist ja kaubandust. «Ettevõtte tegevus on orienteeritud Beneluxi riikidele ja Prantsusmaa tarbijatele,» lisas ta.

Nitrofert lõpetas tootmise eelmise aasta teises pooles ja konserveeris kõik 51 oma territooriumil asuvat hoonet. Nitrofert pole oma mullust majandusaasta aruannet veel esitanud, kuid ooterežiimis tehasega oli 2014. aastal selle müügitulu 142 000 eurot ja kasum 25,7 miljonit eurot. Kuigi 2013. aastal oli ettevõte 11,8 miljoniga kahjumis, oli 2014. aasta kasum tingitud sellest, et hankija loobus oma nõudest ettevõtte vastu.

Nitrofert kuulub Ostchem Holding gruppi, mis koondab Ukraina suurärimehega Dmitri Firtašiga seotud Group DF keemiatööstuse varasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles