Poolakas tõmbab Eesti autotöökojad oma hõlma alla (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inter Cars Eest OÜ juhatuse liige Vadim Škatov vasakul ja IC HULGI OÜ juhatuse liige Rain Luik Mustamäel avatavas laos.
Inter Cars Eest OÜ juhatuse liige Vadim Škatov vasakul ja IC HULGI OÜ juhatuse liige Rain Luik Mustamäel avatavas laos. Foto: JUSS SASKA

Seni rahulikult tiksudes saaki jaganud varuosade hulgimüüjate elu läheb kibedaks, kui Ida-Euroopa juhtivaid autovaruosade müüjaid, Poola päritolu Inter Cars alustab viiendiku võrra madalamate hindadega laienemist.

Eesti varuosade turg on kolme-nelja suurema tegija vahel ligi 60 protsendi ulatuses mugavalt ära jagatud ning viimastel aastatel pole nad oma positsiooni parandamiseks midagi ära teinud – nende ettevõtete tulemused kõiguvad aastas vaid ühe protsendi võrra.

«Me ei kavatse hakata siinsete suurte tegijatega võistlema, vaid võtame sihikule ülejäänud 40 protsenti turust, kus tegutsevad väikesed tegijad ja kus sageli kasutatakse hämaraid äriskeeme,» ütles Inter Cars Eesti juhataja Vadim Škatov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles