Eestlased peavad tuntuimaks Rootsi ettevõtteks Volvot (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo logo.
Volvo logo. Foto: Reuters/ScanPix

Turu-uuringute AS-i läbiviidud uuringu tulemusel on tuntuim Rootsi ettevõte eestlaste seas autotootja Volvo.

Reedel avalikustatud uuringu tulemustest selgus, et kõige rohkem tuntakse Eestis Rootsi autobrände, sest kõikidest vastanutest 23% nimetab esikohale just autotootja Volvo ning teisele kohale asetub 15%-ga Saab.

Kolmandat kohta jagavad uuringu järgi Swedbank ja Ikea. Teine tuntud Rootsi suurpank SEB on aga alles viiendal positsioonil.

Uuringust tuleb välja, et eesti keelt kõnelevate inimeste seas on teadmised Rootsi ettevõtetest mitmekesisemad kui venekeelse elanikkonna seas, nimetades kõige sagedamini Volvot, Ikeat ja Swedbanki. Vene keelt kõnelevad inimesed on kõige rohkem tuttavad Electroluxiga.

2015. aastal Lätis korraldatud samalaadsel küsitlusel Eesti tulemustega erinevusi polnud, seega võib öelda, et Balti riikides on teadmised Rootsi ettevõtetest üldjoontes ühesugused.  

Rootsi suursaatkonna, Rootsi instituudi ja Telia tellimusel viis AS Turu-uuringud 2016. aasta aprillis läbi küsitluse, kus uuriti Rootsi ja teiste Põhjamaade kuvandit Eesti avalikus arvamuses. Uuringu valimiks oli 1000 Eesti inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles