Araxese omanik sai loa Feenoksi ostuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feenoksi pood Tartus Kuperjanovi tänaval suleb uksed kell 23, sest elumajades asuvates kauplustes ei ole siis enam alkoholimüük lubatud. Täielik alkoholimüügi keeld kehtib Tartu linna poodides alates kella 2st öösel.
Feenoksi pood Tartus Kuperjanovi tänaval suleb uksed kell 23, sest elumajades asuvates kauplustes ei ole siis enam alkoholimüük lubatud. Täielik alkoholimüügi keeld kehtib Tartu linna poodides alates kella 2st öösel. Foto: Kalev Saar

Alkoholipoodideketi Araxes omanik Ovakim Azarumjan sai konkurentsiameti loa osta alkoholipoodide keti Feenoks omaniku Feenoks OÜ.

Konkurentsiamet tegi otsuse, mille järgi võib Azarumjanile kuuluv Arzak OÜ omandada valitseva mõju OÜ-s Feenoks, seisab ameti reedel avaldatud otsuses.

«OÜ Feenoks on otsustanud väljuda alkohoolsete jookide jaemüügi ärist. Samas ajal soovib alkoholikauplusteketi Araxes pidaja laiendada oma alkoholikaupluste keti tegevust Eestis,» selgub koondumise lühikokkuvõttest.

Arzak OÜ ostab OÜ-lt Feenoks ettevõtte, mis koosnevad varast, õigustest, kohustustest, lepingutest ja töötajatest, mille abil OÜ Feenoks peab alkohoolsete jookide müügile spetsialiseeruvaid kaupluseid Tallinnas ja Tartus.

Kuigi ettevõtted ühegi kauba turgu ei valitse, vajab tehing siiski konkurentsiameti heakskiitu, sest kahe ettevõtte käibed on piisavalt suured.

Feenoks tegeleb alkohoolsete jookide jaemüügiga Eestis läbi Tallinnas ja Tartus asuvate kaupluste. Lisaks alkohoolsetele jookidele müüakse OÜ Feenoks kauplustes ka tubakatooteid, karastusjooke ning mõningaid toidukaupasid.

Feenoks teenis möödunud aastal 5,3 miljoni euro suuruse käibe juures 61 690 eurot kasumit. Ettevõttes töötas toona keskmiselt 57 inimest keskmiselt umbes 590 euro suuruse kuise palgakuluga. Feenoks OÜ omanikud on senini olnud Igor Bulkin, Oleg Bulkin, Oleg Bulkin ja Konstantin Uškevitš.

Käesoleva aasta mais asutatud Arzak OÜ, mille omanik on Ovakim Azarumjan, on valdusettevõte, millel iseseisev majandustegevus puudub. Arzak OÜ-le kuulub kange alkoholi ja veinide maaletooja Alkoprof, Õllekraan kauplustes lahtist õlut müüv Glak OÜ ja 23 Araxes alkoholikauplusteketti pidav Naltu OÜ.

Naltu OÜ teenis möödunud aastal 16,9 miljoni euro suuruse käibe juures 381 557 eurot kasumit. Ettevõttes töötas keskmiselt 120 inimest, kelle keskmine kuine palgakulu moodustas umbes 480 eurot.

Alkoprof OÜ käive moodustas möödunud aastal 752 015 eurot ja kasum 396 eurot. Glak OÜ käive oli eelmisel aastal 274 931 eurot ja kasum 40 505 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles