Riigieelarvet lappiv Putin tahab müüa viiendiku Rosneftist (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa naftafirma Rosneft.
Venemaa naftafirma Rosneft. Foto: SCANPIX/REUTERS

Venemaa president Vladimir Putin teatas, et soovib sobiva ostja leidmisel juba tänavu maha müüa 19,5 protsenti riigi suurimast naftafirmast Rosneft PJSC, kirjutab Bloomberg.

«Juhul kui ettevõte leiab sobivad strateegilised investorid, võib osaluse müük toimuda juba tänavu,» ütles Putin Bloombergile. Tehingu hind peaks jääma umbes 11 miljardi dollari ümber.

Pärast seda kui naftahind maailmaturul langes jaanuaris viimase 12 aasta madalaimale tasemele, on Venemaa naasnud riigivara müümise juurde. Juulis teeniti teemantide kaevandusettevõtte Alrosa PJSC 10,9 protsendi suuruse osaluse müügist 52,2 miljardit rubla ehk 793 miljonit dollarit.
Hiljuti lükati edasi väiksema naftatootja Bashneft PJSC 50,08 protsendi suuruse osaluse müük, kuna potentsiaalsete huviliste seast ei suudetud ostjat välja valida.

Rosnefti osaluse müük näitab Putini sõnul, et Venemaa tahab riigi rolli majanduses vähendada.

«Venemaa valitsusel ei ole vajadust hoida enda käes nii suurt osalust ning me jätkame oma plaanide elluviimisega,» ütles Putin. «Küsimus pole selles, kas me seda tahame või mitte, küsimus on selles, kas sellel on mõtet ning millisel hetkel on sellel mõtet?».

Venemaa president kinnitas, et Rosnefti osalust ei müüda ükskõik millise hinna eest, kuna tehingu eesmärgiks on saada võimalikult palju tulu Venemaa majandusele ja riigile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles