Esimene september kasvatab koolikaupade müüki kuni 7 korda

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupood
Raamatupood Foto: Peeter Langovits

Esimesel septembril kasvab koolikaupade müük Rahva Raamatu poodides 7 korda

Apollo raamatupoodide müügihüpe on veidi tagasihoidlikum ning võrreldes tavalise päevaga müüakse koolitarbeid kaks korda enam.

Rahva Raamatu jaemüügijuht Nele Mägi kinnitusel algab  ettevalmistus koolikaupade müügiks kohe, kui eelmine hooaeg läbi saab ning uus kaup jõuab riiulitele juba juulis. Suurem osa koolikaupu ostetakse ära  augustis, vaid kattepabereid ostetakse enam  septembris. Koguseliselt ostetakse esimesel koolipäeval enim vihikuid ja kaustikuid, kattepabereid, kirjutusvahendeid, päevikuid, pinaleid.  Kuna kliente sellel päeval on kauplustes väga palju, siis lisaks koolikaupadele rändab klientide ostukorvi ka enam raamatuid, õpikuid ja töövihikuid. Ka Apollo raamatupoodides kasvab lisaks koolikaupadele ka lasteraamatute müük.

Prisma varub aga lisaks koolikaupadele esimeseks septembriks ka ravalisest rohkem torte ja lilli. Kaubaks lähevad ka kõik kooliks vajalikud tarbed värvipliiatsitest spordijalanõude ja viigipüksteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles