Valitsus alustas kõnelusi järgmise aasta riigieelarve üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Valitsus alustas neljapäevasel kabinetinõupidamisel järgmise aasta riigieelarve aruteludega, juba varem on valitsus kokku leppinud järgmise nelja aasta riigieelarve strateegias.

«Valitsuskabinet alustas eelarvekõnelustega, siht on jätkata tasakaalus eelarvega ka 2017. aastal,» kirjutas peaminister Taavi Rõivas sotsiaalmeedias.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel saavad valitsuse liikmed neljapäeval ka esialgse ülevaate rahandusministeeriumi sügisesest majandusprognoosist, mis avalikustatakse 15. septembril.

Samuti saab valitsus rahandusminister Sven Sesterilt ülevaate ministeeriumite esitatud eelarve lisataotlustest.

Valitsus kinnitas aprillis järgmise nelja aasta riigieelarve strateegia, mille alusel planeerib valitsus järgmiseks aastaks 0,2-protsendist struktuurset ülejääki sisemajanduse koguproduktist (SKP) ning edaspidi eelarvetasakaalu. Kulude poole kompenseerimiseks kärbivad valitsusasutused 3 protsenti majandamiskulusid.

Riigi eelarvestrateegia on aluseks 2017. aasta riigieelarve koostamisele. Eelarvestrateegiaga paneb valitsus igal kevadel järgmiseks neljaks aastaks paika valitsuse eesmärgid ja eelarvepoliitika põhisuunad. Valitsuse eesmärk on jätkusuutlik eelarvepoliitika.

Praeguse aasta riigieelarve kulude maht on 8,92 miljardit eurot ja tulud 8,84 miljardit eurot. Suurim tuluallikas on maksud ja sotsiaalkindlustusmaksed ja suurimad kulud sotsiaalne kaitse ja tervishoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles