Analüütik: erinevalt paljudest riikidest ei toimu Eestis filiaali kasumi topeltmaksustamist

, Ernst & Young Eesti partner
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernst & Young Eesti partner Ranno Tingas.
Ernst & Young Eesti partner Ranno Tingas. Foto: Liis Treimann

Paljudes riikides üle maailma tegutseva audiitor- ja konsultatsioonibüroo Ernst & Young Eesti partner ja Finance Estonia juhatuse liige Ranno Tingas kirjutab, miks kõigis kolmes Balti riigis toimetava ettevõtte jaoks on ainuõige otsus registreerida peakontor Eestis ning Lätis ja Leedus tegutseda filiaalidega – täpselt nagu Nordea ja DNB pangad ühinemise järel kavatsevad toimida.

Peakontori asukohavalik on väga oluline otsus ning selle tegemisel kaalutakse kindlasti väga erinevaid aspekte – alates oma organisatsiooni ja juhtkonna tugevusest eri riikides kuni regulatiivse keskkonnani. Üheks selliseks valdkonnaks on kindlasti ka maksundus, sest keegi ei soovi struktuuri, mis toob kaasa topeltmaksustamise või asjatu maksukulu.

See on eriti oluline peakontori ja filiaali struktuuri puhul, kus paraku on Baltikumi maksuseadustes nüansse, mille mittearvestamisel võib teha vigu. Eesti maksueelistena on meedias kõlanud nii jaotamata kasumi mittemaksustamine kui ka tööjõumaksude langetamine ning maksukeskkonna prognoositavus, mis kõik on õige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles