Tööandjate keskliit otsib parimaid praktikante

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar
Toomas Tamsar Foto: Toomas Tatar

Eesti Tööandjate Keskliit tunnustab tänavu esmakordselt säravamaid praktikante. Tööandjad saavad konkursile Praktik cum Laude kandidaate esitada kuni 9. septembrini.

Konkursi eesmärk on tunnustada kutse- ja kõrgkoolide õppuritest praktikante, kes praktika käigus oma oskusi silmapaistvalt arendavad ja kelles tööandjad näevad suurt potentsiaali.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsari sõnul on praktika iga õppuri jaoks oluline etapp elukutse omandamisel ja edu ning püüdlused selles väärivad märkamist.

«Soovime tunnustada kutseõppureid ja üliõpilasi, kes suhtuvad õppekavas ettenähtud praktika sooritamisse pühendumusega ja kelle töösooritusega on praktikaettevõte väga rahul,» sõnas ta.

«Juba laekunud ankeedid näitavad, et õppurid võtavad praktikat tõsiselt ja näevad seda esimese sammuna oma erialases karjääris.»

Tamsare sõnul on süsteemne ja läbimõeldud praktika vajalik nii praktikandile kui ka ettevõttele. «Õppurile pakub praktika esmase töökogemuse ja aitab noorel olla erialaselt võimekam, sest diplomist üksi ei piisa,» rääkis ta.

«Praktika annab võimaluse luua positiivse kontakti potentsiaalse tööandjaga ja avaldab seeläbi mõju edasisele tööelule ja karjäärivalikutele,» rõhutas Tamsar.

Konkursile saavad tänavu kandidaate esitada toiduainete tootmise ja töötlemisega tegelevad ettevõtted, kaubandusettevõtted, rõiva- ja tekstiilitootmisega tegelevad ettevõtted, metsa- ja puidutööstuse ettevõtted, hotellid ja restoranid. Praktikant peab olema tööandja juures praktika sooritanud vahemikus 1. jaanuar – 31. august 2016. Parimad praktikandid kutsehariduse ja kõrghariduse kategooriates selguvad oktoobri lõpus.

Parimale praktikandile on auhinna välja pannud Estonian Business School, kes pakub karjäärinõustamist ning võimalust läbida omal valikul 6 EAP ulatuses aineid või kursuseid.

Praktik Cum Laude konkurss on pilootprojekt, mille Eesti Tööandjate Keskliit korraldab koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles