Nutitelefonide revolutsiooni alustala müüakse 32 miljardi dollariga maha

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Softbanki tegevjuht Masayoshi Son juuli lõpus toimunud tehnoloogiakonverentsil esinemas
Softbanki tegevjuht Masayoshi Son juuli lõpus toimunud tehnoloogiakonverentsil esinemas Foto: SCANPIX

Briti protsessoriettevõtte ARM Holdingsi aktsionärid kiitsid heaks ettevõtte müügi Jaapani telekomifirmale Softbank, kirjutab Reuters.

SoftBank esitas 32 miljardi dollari suuruse ülevõtupakkumise ARM Holdingsile juulis. Tehinguga makstaks ettevõtte aktsionäridele peale veel umbes 40 protsenti selle börsiväärtusest. Eilsel aktsionäride koosolekul kiitsid ülevõtmise heaks üle 95 protsendi ARMi osanikest.

Selleks, et saada ostule ka poliitiline heakskiit, on Softbank lubanud viie aastaga kahekordistada ARMi Ühendkuningriigis asuvate töötajate arvu, jätta selle peakorter Cambridge´i ning jätkata seni toiminud partnerlussuhetele keskendunud ärimudeliga.

ARM arendab samanimelist litsentseeritavat protsessoriarhitektuuri, mida kasutavad suurem osa maailmas müüdavatest nutiseadmetest. Financial Timesi andmetel kasutasid 2013. aasta seisuga lausa 90 protsenti maailmas müüdud nutitelefonidest ARMi arhitektuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles